Om QR koder

Med QR koder får du en effektiv måde at gøre markedsføringen interaktiv og involverende. QR koder kan bruges i både fysiske og digitale medier, og de kan bygge bro mellem dem. QR koder gør det muligt at flytte kunder og forbrugere fra f.eks. avisannoncer, emballager m.v. til online medier og websites, som vises direkte på kundernes og forbrugernes smartphones.

Hvad er en QR kode?
QR koder er en 2D-stregkode, som kan scannes med en smartphone, hvis der er installeret en scannerapplikation. Der findes mange scannerapplikationer, som kan hentes gratis hos f.eks. App Store, Android Market m.fl. Der findes flere typer 2D-koder, 2-dimensionelle koder - eller barcodes, såsom QR koder, Data Matrix og EZ koder, men i princippet fungerer de alle ens. QR koder kan scannes på alle typer smartphones og er den mest udbredte og højaktuelle kodestandard i Danmark.

Hvad står QR for?
QR står for Quick Response, og det er lige præcis, hvad man får, når man anvender QR koderne.
Blot ved at scanne QR koden kan man f.eks. blive sendt til et website eller landingpages, hvor man får den information, som afsenderen har valgt at vise fra det pågældende website/landingpage. Det kan f.eks. være en side, hvor man kan reservere bord på restauranter, købe produkter, se menukort, se produktspecifikationer, se firmaprofil, tilbud, udsalg, prisoversigter, deltage i konkurrencer, se videopræsentationer m.v. Der er ingen grænser for, hvad man kan vise med eller fra QR koder - mulighederne er lige så mange, som der er gode idéer!

Hvor stammer QR koden fra?
QR koden går tilbage til 1994, hvor den blev udarbejdet af en japansk virksomhed (Denso-Wave) der brugte koderne i bilproduktionen. Hvis bilens komponenter blev udstyret med en kode, kunne robotterne lynhurtigt genkende dem og produktionen blev derved optimeret samtidig med at fejlmarginalen gik ned.
I dag er QR koden ekstra populær i Asien, men vinder stærkt ind på andre markeder!

Hvordan virker det med en QR kode?
QR koder kan trykkes og printes på stort set alle reklameartikler, kataloger, brevpapir, visitkort, emballager, menukort, websites m.v. Ved f.eks. at få trykt din QR kode på dine reklameartikler, vil de kunder og forbrugere, som du uddeler dine reklameartikler til, kunne scanne QR koden på reklameartiklerne og derfra få vist dit indhold, landingpage eller website m.v. på deres smartphones.

Kan man selv designe sine QR koder?
Man kan selv bestemme farve, indsætte logo og ligefrem designe sine QR koder. Men pas på – der er mange faldgrupper, som du skal være opmærksom, når du designer dine QR koder. Test derfor ALTID dine QR koder, inden du benytter dem på dine omkostningstunge emballager, reklameartikler, tryksager m.v.
 

Kan man måle effekten af QR kodens benyttelse?
Benytter du zumoQR til at oprette dine QR koder, kan du se statistik over, hvor mange der har scannet dine QR koder, hvilke lande og byer/bydele dine QR koder er blvet scannet fra. Derudover kan du også se statistik for, hvilke mobilenheder der har scannet dine QR koder, og på den måde måle effekten af din markedsføringsindsats med QR koder.

Kan man vise almindelig hjemmesider fra en QR kode?
Man kan godt lade en QR kode henvise til en almindelig hjemmeside eller webshop.
Man skal dog være opmærksom på, at en almindelig hjemmeside er designet til at blive vist på en stor computerskærm og ikke en lille skærm på en mobiltelefon.
Ligeledes er der ofte mange forskellige informationer, som de besøgende skal tage stilling til eller navigere rundt i, når de besøger en hjemmeside. Dermed kan der være en risiko for, at QR koden mister sin Quick Response værdi.

QR code is trademarked by Denso Wave, inc.


Få gratis QR koder med statistik!

Opret en Gratis-konto, og lav sikre dynamiske QR koder med real-time statistik.
Gratis-kontoen lukker aldrig, og du har altid adgang til dine QR koder!

 

 • OPRET GRATIS KONTO

  Med en gratis zumoQR-konto får du en adgang til et fantastisk QR kode management system, hvor du kan oprette QR koder som med sikkerhed er reklamefri og altid virker. Gratis-kontoer lukker aldrig!
  Opret en gratis konto her!

 • QR KODER MED STATISTIK

  Fra din zumoQR-konto får du med bare et enkelt klik adgang til real-time statistik for dine QR koder, så du altid kan følge med i dine QR koders scanninger og performance fra sekund til sekund.
  Læs mere om real-time statistik her!

 • EXTRA FORDELE

  Som kunde og gratis bruger, har du adgang til Extra marketing fordele som f.eks. billige sms-beskeder, sms kundeklub, 2-vejs sms, SMSINBOX, digitale stempelkort, apps og meget andet godt.
  Se alle fordele her!

Copyright © 2010-2015. All rights reserved - Reproduction is stricktly prohibited.
Skrevet af Jesper Flindt - Google+ profil